Awarenesstrainingen Verzuim


- VERZUIMPREVENTIE -

Wat als fysieke trainingen en workshops niet meer kunnen?


Probeer de online interactieve Video Learnings.

Toen ik voor het eerst de interactieve videotraining zag was ik blij verrast,

dit had ik eerder moeten zien! De training is zowel leuk als leerzaam.


Ingrid Benda

Adviseur Arbo, Veiligheid en Vitaliteit, De Haagse Hogeschool

Laag verzuim en hogere inzetbaarheid door

online bewustwording en vaardigheidstrainingen.

Het geven van een training of workshop is in coronatijd lastig. Niet iedereen kan of wil bij elkaar komen. Zelfs als we gedeeltelijk terug op kantoor zijn, zal het inroosteren voor een training een hele klus zijn. Dat wil je misschien wel anders gaan organiseren.


Daarom zijn er nu interactieve Video Learnings die de praktijk goed benaderen. Het zijn awarenesstrainingen die een realistisch beeld geven doordat ze volledig in video afspelen. Je verplaatst je snel in de acteurs en doordat je in de video telkens zelf keuzes moet maken, word je een actieve deelnemer en raak je betrokken bij de inhoud.

Functies en prijzen

Tarieven per Video Learning.

Basisfuncties

Elke installatie van de Video Learning heeft minimaal de volgende functies. Tarieven zijn afhankelijk van de grootte van de organisatie waarvoor de vLearning wordt ingezet.

< 250

medewerkers

250-1000

medewerkers

> 1000

medewerkers

24/7 beschikbaar, op elk device

Mogelijkheid om op het eigen domein te plaatsen, bijvoorbeeld in een webpagina op het HR-portaal of intranet (geen extra kosten)

Tussentijdse terugkoppelingen en feedbacks, binnen de video

Praktische tips. Bij verschillende onderwerpen wordt er verdiepende content aangeboden. Aanklikbaar vanuit de juiste scène en verschijnt in een tekstkader


AVG-Proof

Prijs:

1750

2750

4250

Add-ons

Bepaal zelf hoe uitgebreid de Video Learning voor jouw organisatie wordt. Uitbreidingen kunnen ook achteraf worden toegevoegd.
Content op maat. Integreer je eigen beleid zoveel mogelijk in de vLearning. Specifieke termen, onderwerpen, verwijzingen naar interne programma's, etc. kunnen worden verwerkt onder of in plaats van de praktische tips

+ 2500

+ 3250

+ 3950

In eigen huisstijl (eigen look & feel met bedrijfsnaam, logo en kleuren)

+ 950

+ 1050

+ 1150

Peilstokfunctie Data Insights: database met managementrapportage (statistiekenpagina met o.a.: aantal gebruikers, grafische weergave van gekozen antwoorden, aantallen deelnemers per periode, scores per thema, etc. Inclusief Quick Dive Reporting*)

+ 1500

+ 1900

+ 2250

*) Met Quick Dive Reporting© wordt er direct naar het juiste fragment in de film gesprongen zodra een statistiek (vraag of antwoordmogelijkheid) in het dashboard wordt aangeklikt. Een apart venster met het juiste filmfragment verschijnt over de managementrapportage en de film start meteen, vanaf de juiste seconde in de betreffende scène. Zo zie je meteen welke scène ook alweer bedoeld werd.Prijzen zijn in euro's, exclusief 21% btw en geldig in 2020. Een gebruikslicentie wordt verstrekt voor één jaar. De opvolgende jaren zijn voordeliger (66% voor het tweede en 33% voor de overige jaren). Kijk op deze pagina voor de gebruiksvoorwaarden (link).


Onderwijsinstellingen ontvangen 25% korting op de vermelde jaarlicenties (basisfuncties). 


Dagversie

Een heel jaar de vLearning gebruiken is prettig, maar niet altijd nodig. Stel dat je een vitaliteitsdag of 'dag van de overgang' organiseert, en wilt die dag extra cachet geven. Dan is een dagversie interessant. Voor slechts 950,- stellen wij een basisversie beschikbaar, met een houdbaarheid van een aantal dagen. Neem gerust contact op om je wensen te bespreken, dan denken we mee.


Onze video awareness trainingen:

Ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Utrecht, Zilveren Kruis en diverse vakspecialisten en -organisaties.

Makkelijk op het eigen intranet of vitaliteitsportaal te plaatsen, ook mogelijk in eigen huisstijl en met een grafisch dashboard dat het gedrag en kennisniveau van de medewerkers inzichtelijk maakt. 

Omgaan met werkdruk

Interactieve videotraining gebaseerd op wetenschap-pelijk onderzoek, aangevuld met praktische tips. 


Eén op de zes werknemers krijgt burn-outklachten... 

Volgens de jongste Arbeidsomstandigheden Enquête van TNO vindt 38% van de geënquêteerde werknemers dat ze een hoge werkdruk hebben en dat ruim 17% last heeft van burn-out klachten.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een hoge werkdruk niet altijd negatief is. Er is zelfs een positief verband met bevlogenheid.


In deze videotraining leer je beter omgaan met werkdruk. Je wordt je bewust van je energiebronnen en hoe je ervoor kunt zorgen dat teveel druk, thuis of op het werk, niet hoeft te leiden tot stress.

Vitaliteit

Interactief vitaliteitsprogramma in de vorm van een film.


Wat doen de gewoontepatronen van je medewerkers met hun vitaliteit? In de video wordt dit effect zichtbaar aan de hand van energiebatterijtjes die zich vullen (of niet) doordat je als kijker zelf keuzes maakt. Hele gewone, dagelijkse keuzes waar je normaal niet bij stilstaat.


Vitaliteitscoach Esmée Meulenkamp staat aan de zijlijn en geeft feedback na elke situatie. Een interventie op het juiste moment. Zowel verbaal, als met praktische teksttips, en met grafische weergave van persoonlijk behaalde energieniveau's.

Het verzuimgesprek

 Ziekteverzuim verlagen met interactive Video Learning


Deze interactieve videotraining is er voor leidinggevenden om hun gesprekken met medewerkers in het verzuim te verbeteren.


In de praktijk blijkt dat zowel de eerste ziekmelding als het persoonlijke gesprek na enige tijd afwezigheid geen gemakkelijke gesprekken zijn. Het goed inleven en invoelen is belangrijk om de medewerker weer aan de slag te krijgen, dan wel te houden. Echter, té invoelend kan schadelijk zijn voor de doelen van de organisatie. Leidinggevenden die zich bewust zijn van die balans en in gesprekken daarnaar handelen, houden het verzuim in de hand en verhogen de productiviteit.

NB: Deze demoversie bestaat uit één van de in totaal zes oefenscenario's van de gehele videotraining. Tijdens de video wordt gevraagd om keuzes te maken voor bepaalde oefeningen; in deze demoversie wordt telkens hetzelfde scenario ingestart, ook al kies je anders (je kunt dus alleen het oefenscenario doen van de assertieve medewerker die geen problemen heeft met een conflict).

De overgang

Inzicht in de overgang, voor vrouwen tussen 45 en 60 jaar en hun leidinggevenden.


Je leert waaraan je deze levensfase kunt herkennen, welke facetten de aandacht vragen, hoe je het onderwerp bespreekbaar maakt in privé- en werkomgeving en regelt wat nodig is voor gezond leven en werken in en na de overgang. Over de overgang wordt nog steeds niet of nauwelijks gesproken. Terwijl er bijna 2 miljoen vrouwen op dit moment in de overgang zijn. Het merendeel daarvan werkt. Deze levensfase heeft impact op vrouwen en op hun (werk)omgeving.


In dit interactieve videoprogramma neemt Sandra je mee langs een aantal facetten van de overgang. Je kiest zelf waar je meer van wilt weten. Je kunt je opgedane kennis testen en bepaalde onderdelen nog een keer bekijken.