Verzuimgesprek voeren

Omdat je niet altíjd zin hebt

in rollenspellen.


Maar toch een goed verzuimgesprek wilt leren voeren.


Verbeter de gespreksvaardigheden van leidinggevenden en breng het verzuim omlaag. Met de interactieve online videotraining! 24/7, op elk gewenst device.


Probeer hier alvast één van de zes oefenscenario's uit de training

(klik op het plaatje): 


NB: Deze demoversie bestaat uit één van de in totaal zes oefenscenario's van de gehele videotraining. Tijdens de video wordt gevraagd om keuzes te maken voor bepaalde oefeningen; in deze demoversie wordt telkens hetzelfde scenario ingestart, ook al kies je anders (je kunt dus alleen het oefenscenario doen van de assertieve medewerker die geen problemen heeft met een conflict).


De volledige training aan je leidinggevenden aanbieden? Dat kan al vanaf 1.950, ongeacht het aantal deelnemers. Info onderaan de pagina. (Voor Onderwijs gelden andere tarieven).
'Toen ik voor het eerst de interactieve videotraining zag was ik blij verrast,

dit had ik eerder moeten zien! De training is zowel leuk als leerzaam'.


Ingrid Benda - Adviseur Arbo, Veiligheid en Vitaliteit, De Haagse Hogeschool

Ziekteverzuim verlagen met Interactive Video Learning.

Niet alleen attractief voor de deelnemer, ook heel erg leerzaam. Deze interactieve videotraining is er voor leidinggevenden om hun vaardigheden in de communicatie met medewerkers in het verzuim aan te scherpen.


In de praktijk blijkt dat zowel de eerste ziekmelding als het persoonlijke gesprek na enige tijd afwezigheid geen gemakkelijke gesprekken zijn. Het goed inleven en invoelen is belangrijk om de medewerker weer aan de slag te krijgen, dan wel te houden. Echter, té invoelend kan schadelijk zijn voor de doelen van de organisatie. Leidinggevenden die zich bewust zijn van die balans en in gesprekken daarnaar handelen, houden het verzuim in de hand en verhogen de productiviteit van hun afdeling.


Deze training is gemaakt door Studio Interactive in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en LTC, de Haagse Hogeschool en Zilveren Kruis.


Terugkoppeling in persoonlijke én een managementrapportage


Door te oefenen met de scenario's, de reacties van de acteurs en de feedback van de trainer werk je direct aan je persoonlijke ontwikkeling. En er is meer. Met het doorlopen van de video worden verschillende dingen gemeten. Zo wordt aan het begin van de training gevraagd om de eigen communicatiestijl op te geven (mensgericht/resultaatgericht/beide). Als de leidinggevende vervolgens aan de slag gaat met de verschillende oefenscenario's komt de wérkelijke stijl van communiceren naar boven (op basis van de gemaakte keuzes).


Voor de leidinggevende is het prettig om na de videotraining te zien wat de eigen persoonlijke resultaten zijn op de lijn van mens- versus resultaatgericht.


Voor de organisatie (bijvoorbeeld de HR-afdeling) is het interessant om te zien welke gesprekken het vaakst gespeeld worden. Daaraan zie je meteen aan welke typen training of praktijksituaties blijkbaar behoefte is. Hiermee is de training niet alleen een aanscherping van gespreksvaardigheden, maar ook een behoeftenpeiler voor de organisatie (derde pie chart).


Nulmeting interactieve verzuim videotraining
Score interactieve verzuim videotraining
Gekozen gesprekken interactieve verzuim videotraining

Per scène is bovendien direct inzichtelijk welke antwoorden gegeven zijn. In één oogopslag is de verdeling te zien tussen foute (rood) en goede (groen) antwoorden. De Quick Dive Reporting zorgt ervoor dat bij het aanklikken van de informatie in de pie chart meteen het bijbehorende filmfragment wordt getoond.


Interactieve videotraining

Functies en versies

Basisfuncties

Elke installatie van de Video Learning heeft minimaal de volgende functies. Tarieven zijn afhankelijk van de grootte van de organisatie waarvoor de vLearning wordt ingezet.

< 250

medewerkers

250 t/m 1000

medewerkers

> 1000

medewerkers

Aantal oefenscenario’s

6

6

6

24/7 beschikbaar, op elk device

Versie beschikbaar op eigen domein (bijvoorbeeld in een webpagina op het HR-portaal of intranet)

Nulmeting ‘Zelfinschatting’: Waar denkt de kijker zelf te staan op de lijn van resultaat- versus mensgericht

Terugkoppeling nulmeting (zelfinschatting afgezet tegen werkelijke beantwoording van de vragen)

AVG-Proof (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Prijs:

1750

2750

4250

Add-ons

Bepaal zelf hoe uitgebreid de Video Learning voor jouw organisatie wordt. Uitbreidingen kunnen ook achteraf worden toegevoegd.

< 250

medewerkers

250 t/m 1000

medewerkers

> 1000

medewerkers

Content op maat. Integreer je eigen werkdrukbeleid zoveel mogelijk in de vLearning. Specifieke termen, onderwerpen, verwijzingen naar interne programma's, etc. kunnen worden verwerkt onder of in plaats van de praktische tips

+ 2500

+ 3250

+ 3950

In eigen huisstijl (eigen look & feel met bedrijfsnaam, logo en kleuren)

+ 750

+ 950

+1150

Peilstokfunctie Data Insights: database met managementrapportage (statistiekenpagina met o.a.: aantal gebruikers, grafische weergave van gekozen antwoorden, aantallen deelnemers per periode, scores per thema, etc. Inclusief Quick Dive Reporting*)

+1500

+ 2500

+ 3750

Prijzen zijn exclusief 21% btw en geldig in 2020. Een gebruikslicentie wordt verstrekt voor één jaar, met een gelijkmatige afbouw naar 33% in twee jaar.


* (Hoge)school of Universiteit? Dan gelden andere tarieven en voorwaarden; klik hierZet de videotool in voor je eigen organisatie!


En verbeter de gespreksvaardigheden van leidinggevenden.

Enige technische vereiste is een werkende internetverbinding. Dat is alles!Ja, ik wil de online verzuimtraining inzetten voor mijn organisatie:


 
 
 
 
 

Wat gebeurt er nadat je op [Verstuur] hebt geklikt? Dan nemen we binnen twee werkdagen contact op om de training beschikbaar te stellen e/o andere vragen te beantwoorden. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Productie en partners

Productie en beschikbaarstelling: Studio Interactive.

Content: LTC Zwolle.

Ontwikkelpartners: Hogeschool Utrecht en Zilveren Kruis Achmea.

Studio Interactive | Specialist in interactieve video en online interactiefilm

Move your audience!


© Copyright Studio Interactive 2017-2019

All Rights Reserved.

Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Ook deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op 'Prima' gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Prima