Omgaan met werkdruk

Hoe leer je medewerkers beter omgaan met werkdruk?


Video Learning 'Omgaan met werkdruk'. 

Interactieve videotraining, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aangevuld met praktische tips.


Ontwikkeld ism. Hogeschool Utrecht, Zilveren Kruis, prof. dr. W.B. Schaufeli en Vitalmindz.

Eén op de zes werknemers krijgt burn-outklachten... 

Volgens de jongste Arbeidsomstandigheden Enquête van TNO vindt 38% van de geënquêteerde werknemers dat ze een hoge werkdruk hebben en dat ruim 17% last heeft van burn-out klachten.


Uitval en (langdurig) verzuim liggen op de loer. In situaties dat de werkdruk niet vermindert, kan er een andere aanpak gekozen worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een hoge werkdruk niet altijd negatief is. Er is zelfs een positief verband met bevlogenheid.


Hoe dat zit, leer je in deze training.
>> Heb je deze pagina vanuit de Linkedin App op je iPhone geopend? Dan werkt de video mogelijk niet. Open de pagina in je (Safari) browser en alles doet het <<


Interactieve videotraining op het gebied van werkdruk/werkstress

Ontdek hoe je werkdruk de baas kunt worden en blijven. Tegenover de oorzaken van stress staan ook hulp- en energiebronnen die stress helpen voorkomen. Oplossingen voor een hoge werkdruk liggen binnen handbereik. Soms zijn ze zo 'obvious' dat je er makkelijk overheen kijkt en ze onbenut laat.


In deze training ga je dat veranderen. Je wordt je bewust van hulp- en energiebronnen en traint jezelf in het herkennen en aanwenden ervan. Gaandeweg de training bouw je een arsenaal van energiebronnen op dat je meteen al kunt inzetten. Je zult zien dat bijvoorbeeld iemand om hulp vragen of even de prioriteiten op een rij zetten daadwerkelijk je werkdrukbeleving veranderen. 


We volgen Egbert, een docent aan een Hogeschool, langs verschillende (werk)situaties
waarin de druk toeneemt. Per situatie wordt je gevraagd wat te doen, waarbij de keuzemogelijkheden volledig bestaan uit hulp- en energiebronnen. In telkens verschillende situaties, leer je spelenderwijs een nieuw gedragspatroon aan.


Werkdrukbeleving veranderen met film?

24/7 vanaf elk gewenst device. Zonder ingeroosterd te hoeven worden. Leuk, leerzaam en makkelijk!Deze video learning is een digitaal, online instrument. Het maakt medewerkers bewust van de andere kant van werkdruk en leert ze er positief mee omgaan. De eLearning is zelfstandig te doen, maar kan ook als groep gedaan worden, bijvoorbeeld onder begeleiding van een expert. Wat nieuw is, is dat de kijker zelf keuzes maakt binnen de video. Hierdoor zijn de betrokkenheid en het leerfeffect vele malen groter.


Onderwerpen die in de videotraining aan bod komen:


  • Het JD-R-model (Job Demands and Resources Model)
  • Teveel werk op je bord hebben
  • Vervelende klanten, cliënten, collega's
  • Mentaal belastend werk
  • Werk-/privébalans
  • (Veranderingen) in organisatie, regels en procedures
  • Spanning met collega's en leidinggevende
  • Vastzitten in je loopbaan/duurzame inzetbaarheid


Gemiddelde kijktijd: 20 - 30 minuten.Functies en prijzen

Basisfuncties

Elke installatie van de Video Learning heeft minimaal de volgende functies. Tarieven zijn afhankelijk van de grootte van de organisatie waarvoor de vLearning wordt ingezet.

< 250

medewerkers

250 t/m 1000

medewerkers

> 1000

medewerkers

24/7 beschikbaar, op elk device

Mogelijkheid om op het eigen domein te plaatsen, bijvoorbeeld in een webpagina op het HR-portaal of intranet (geen extra kosten)

Praktische tips. Bij verschillende onderwerpen wordt er verdiepende content aangeboden. Aanklikbaar vanuit de juiste scène en verschijnt in een tekstkader

Downloadable handout met inzichten en tips uit de training. 

AVG-Proof

Prijs:

1750

2750

4250


Hogeschool? Dan gelden andere tarieven en voorwaarden; klik hier


Add-ons

Bepaal zelf hoe uitgebreid de Video Learning voor jouw organisatie wordt. Uitbreidingen kunnen ook achteraf worden toegevoegd.
Content op maat. Integreer je eigen werkdrukbeleid zoveel mogelijk in de vLearning. Specifieke termen, onderwerpen, verwijzingen naar interne programma's, etc. kunnen worden verwerkt onder of in plaats van de praktische tips

+ 2500

+ 3250

+ 3950

In eigen huisstijl (eigen look & feel met bedrijfsnaam, logo en kleuren)

+ 750

+ 950

+ 1150

Peilstokfunctie Data Insights: database met managementrapportage (statistiekenpagina met o.a.: aantal gebruikers, grafische weergave van gekozen antwoorden, aantallen deelnemers per periode, scores per thema, etc. Inclusief Quick Dive Reporting*)

+ 1500

+ 2500

+ 3750

*) Met Quick Dive Reporting© wordt er direct naar het juiste fragment in de film gesprongen zodra een statistiek (vraag of antwoordmogelijkheid) in het dashboard wordt aangeklikt. Een apart venster met het juiste filmfragment verschijnt over de managementrapportage en de film start meteen, vanaf de juiste seconde in de betreffende scène. Zo zie je meteen welke scène ook alweer bedoeld werd.Prijzen zijn in euro's, exclusief 21% btw en geldig in 2020. Een gebruikslicentie wordt verstrekt voor één jaar. De opvolgende jaren zijn substantieel goedkoper (66% voor het tweede en 33% voor de overige jaren). Kijk op deze pagina voor de gebruiksvoorwaarden (link).Dagversie

Een heel jaar de vLearning gebruiken is prettig, maar niet altijd nodig. Stel dat je een werkdruk- of vitaliteitsdag organiseert. Of je hebt een congres, bijeenkomst of kick-off en wilt die dag extra cachet geven. Dan is een dagversie interessant. Voor slechts 950,- stellen wij een basisversie beschikbaar, met een houdbaarheid van een aantal dagen. Neem gerust even contact op om je wensen te bespreken, dan denken we mee.


Implementatie makkelijker dan gedacht

De techniek die we binnen Studio Interactive gebruiken laat zich heel gemakkelijk implementeren. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een webpagina waar je medewerker de video kan bekijken. Dat is alles. Kies je ervoor om de Video Learning organisatiebreed in te zetten, dan kies je zelf de plaats waar je de video wilt plaatsen. Meestal is dit op een interne webpagina of portal. Wij sturen een embedcode die je op de pagina plaatst en zorgen voor een afgeschermde toegang tot de gebruiksstatistieken. En het werkt altijd. Geen omkijken naar onderhoud, beheer of bug fixing. Dat doen wij voor je.De videotool inzetten voor je eigen organisatie?

Dat kan snel geregeld zijn.


Laat een bericht achter of mail naar info[at]studio-i.nl 


Ik heb een paar vragen, bel mij aub
Ik wil de training aanschaffen, stuur mij een offerte
Naast deze training ben ik ook geïnteresseerd in Verzuimgesprek, Vitaliteit en Werk & Overgang
Anders (laat een bericht hieronder achter)
 
 
 
 
 
 
 

Wat gebeurt er nadat je op [Verstuur] hebt geklikt? Dan nemen we binnen twee werkdagen contact op om vragen te beantwoorden.

Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Met dit product willen we werkend Nederlandhelpen ontstressen. Werkdruk en stress nemen enorm toe, de moderne maatschappij vraagt veel van de werkende mens. Het kan ook anders: energieker, met meer plezier, meer resultaat, minder uitval, etc. Dit product is ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis en Hogeschool Utrecht. De inhoudelijke content is samengesteld door Vitalmindz en Wilmar en Elco Schaufeli van Triple I. Interactive Video Learning is nieuwe techniek. Je blijft bij de les omdat je als het ware in de video gezogen wordt. Veel meer dus dan een gewoon filmpje om iets te verhelderen. Doordat het 24/7 op elk device te doen is, maakt het Micro Learning mogelijk.

Productie en partners

Productie en beschikbaarstelling: Studio Interactive.

Content: Hogeschool Utrecht, Triple I en Vitalmindz.

Ontwikkelpartners: Hogeschool Utrecht, Aeres Hogeschool en Zilveren Kruis.

Studio Interactive | Specialist in interactieve video en online interactiefilm

Move your Audience!


© Copyright Studio Interactive 2019

All Rights Reserved.

Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.