HR Development (Verzuim)


VERZUIMPREVENTIE

Wat als fysieke trainingen en workshops niet meer kunnen?

ONTWIKKELD VOOR EN DOOR HR DEVELOPMENTHet geven van een training of workshop is in coronatijd lastig. Afstand houden en thuiswerken maakt het werken met elkaar en trainingsacteurs lastig. Dat kan anders.


Nu zijn er interactieve Video eLearnings die de praktijk goed benaderen. Online trainingen die een realistisch beeld geven omdat ze volledig in video afspelen. Je verplaatst je snel in de acteurs en doordat je in de video zelf keuzes maakt, word je een actieve deelnemer, en ben je betrokken bij de inhoud.

"Een mooi alternatief voor als je je verzuimcijfers omlaag wilt brengen, maar niet over een 'blik met trainers en coaches' beschikt".


Huub Buijs

Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie en Employer Branding bij Rijnstate Ziekenhuis

"Onze leidinggevenden een verzuimgesprek laten oefenen met een acteur is nu door Corona lastig, dus ik ben heel blij dat we dit nu hebben. Voor een op maat gemaakte Verzuimtraining voor PostNL hebben wij heel fijn samengewerkt met Studio Interactive". 


Tineke Haak

Verzuimspecialist bij PostNL"Toen ik voor het eerst de interactieve videotraining zag was ik blij verrast, dit had ik eerder moeten zien! De training is zowel leuk als leerzaam".


Ingrid Benda

Adviseur Arbo, Veiligheid en Vitaliteit,

De Haagse Hogeschool

Onze interactieve videotrainingen

Videotools die je makkelijk op je eigen HR-portaal zet.

Omgaan met werkdruk

Interactieve videotraining gebaseerd op wetenschap-pelijk onderzoek, aangevuld met praktische tips. 


Eén op de zes werknemers krijgt burn-outklachten... 

Volgens de jongste Arbeidsomstandigheden Enquête van TNO vindt 38% van de geënquêteerde werknemers dat ze een hoge werkdruk hebben en dat ruim 17% last heeft van burn-out klachten.


Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een hoge werkdruk niet altijd negatief is. Er is zelfs een positief verband met bevlogenheid.


In deze videotraining leer je beter omgaan met werkdruk. Je wordt je bewust van je energiebronnen en hoe je ervoor kunt zorgen dat teveel druk, thuis of op het werk, niet hoeft te leiden tot stress.

Vitaliteit

Interactief vitaliteitsprogramma in de vorm van een film.


Wat doen de gewoontepatronen van je medewerkers met hun vitaliteit? In de video wordt dit effect zichtbaar aan de hand van energiebatterijtjes die zich vullen (of niet) doordat je als kijker zelf keuzes maakt. Hele gewone, dagelijkse keuzes waar je normaal niet bij stilstaat.


Vitaliteitscoach Esmée Meulenkamp staat aan de zijlijn en geeft feedback na elke situatie. Een interventie op het juiste moment. Zowel verbaal, als met praktische teksttips, en met grafische weergave van persoonlijk behaalde energieniveau's.

Het verzuimgesprek

Ziekteverzuim verlagen met interactive Video Learning


Bij deze interactieve videotraining leren leidinggevenden om hun gesprekken met medewerkers in het verzuim te verbeteren.


In de praktijk blijkt dat zowel de eerste ziekmelding als het persoonlijke gesprek na enige tijd afwezigheid geen gemakkelijke gesprekken zijn. Het goed inleven en invoelen is belangrijk om de medewerker weer aan de slag te krijgen, dan wel te houden. Echter, té invoelend kan schadelijk zijn voor de doelen van de organisatie. Leidinggevenden die zich bewust zijn van die balans en in gesprekken daarnaar handelen, houden het verzuim in de hand en verhogen de productiviteit.

NB: Deze demoversie bestaat uit één van de in totaal zes oefenscenario's van de gehele videotraining. Tijdens de video wordt gevraagd om keuzes te maken voor bepaalde oefeningen; in deze demoversie wordt telkens hetzelfde scenario ingestart, ook al kies je anders (je kunt dus alleen het oefenscenario doen van de assertieve medewerker die geen problemen heeft met een conflict).

De overgang

Inzicht in de overgang, voor vrouwen tussen 45 en 60 jaar en hun leidinggevenden.


Je leert waaraan je deze levensfase kunt herkennen, welke facetten de aandacht vragen, hoe je het onderwerp Overgang bespreekbaar maakt in privé- en werkomgeving en regelt wat nodig is voor gezond leven en werken in en na de overgang. Over de overgang wordt nog steeds niet of nauwelijks gesproken. Terwijl er bijna 2 miljoen vrouwen op dit moment in de overgang zijn. Het merendeel daarvan werkt. Deze levensfase heeft impact op vrouwen en op hun (werk)omgeving.


In dit interactieve videoprogramma neemt Sandra je mee langs een aantal facetten van de overgang. Je kiest zelf waar je meer van wilt weten. Je kunt je opgedane kennis testen en bepaalde onderdelen nog een keer bekijken.

Ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Utrecht, Zilveren Kruis en diverse vakspecialisten en -organisaties.

Makkelijk op het eigen intranet of vitaliteitsportaal te plaatsen, ook mogelijk in eigen huisstijl en met een grafisch dashboard dat het gedrag en kennisniveau van de medewerkers inzichtelijk maakt. 

De videotrainingen zijn beschikbaar vanaf 1750 euro, voor bedrijven tot 250 medewerkers.

Bekijk functies en prijzen via de knop hieronder.

Ook deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op 'Prima' gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Prima