Wat je wilt weten over de overgang, handig en inzichtelijk aangereikt.
Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over de overgang als levensfase.
Waarom?
Elke vrouw komt in de overgang; het is een natuurlijk proces. De leeftijd waarop het begint, wat en hoeveel je ervan merkt en wanneer het over is, verschilt van vrouw tot vrouw. De eerste symptomen zijn vrij vaag en komen en gaan. Vrouwen - en ook zorgprofessionals - hebben de neiging om die toe te wijzen aan andere factoren, zoals bijvoorbeeld stress, drukte, puberende kinderen of kwakkelende ouders. Het herkennen en erkennen van deze levensfase is belangrijk voor vrouwen en hun omgeving.
Deze Video Learning is een interactief hulpmiddel. De gebruiker leert over de symptomen, de impact van de overgang op werk en gezondheid en wat nodig is om vitaal en gezond te leven en te werken. De thema's die aan bod komen:
Als ondersteuning voor werkgevers
Organisaties kunnen de Video Learning aanbieden aan hun medewerkers. Dat kan als op zich zelf staand instrument en als onderdeel van het OVER! interventieprogramma.
Voor HR is de peilstokfunctie interessant. Deze geeft een realtime rapportage van alle gemaakte keuzes. Zo zie je in één oogopslag waar de informatiebehoefte van medewerkers ligt.
Implementatie makkelijker dan gedacht
De techniek die we binnen Studio Interactive gebruiken laat zich heel gemakkelijk implementeren. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een webpagina waar je medewerker de video kan bekijken. Dat is alles. Kies je ervoor om de Video Learning organisatiebreed in te zetten, dan kies je zelf de plaats waar je de video wilt plaatsen. Meestal is dit op een interne webpagina of portal. Wij sturen een embedcode die je op de pagina plaatst en zorgen voor een afgeschermde toegang tot de gebruiksstatistieken. En het werkt altijd. Geen omkijken naar onderhoud, beheer of bug fixing. Dat doen wij voor je.
Productie en partners
Productie en beschikbaarstelling: Studio Interactive
Content: Kenniscentrum Overgang, met bijdragen van Vera Haitsma (gynaecoloog) en Alex Ariaens (praktijkondersteuner bedrijfsarts Synthra)
Ontwikkelpartners: Hogeschool Utrecht en Zilveren Kruis Achmea
Mede mogelijk gemaakt door Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Ook deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op 'Prima' gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Lees meer