Verzuimgesprek voeren

Omdat je niet altíjd zin hebt

in rollenspellen.


Maar toch een goed verzuimgesprek wilt leren voeren.


Verbeter de gespreksvaardigheden van leidinggevenden en breng het verzuim omlaag. Met de interactieve online videotraining! 24/7, op elk gewenst device.


Probeer hier alvast één van de zes oefenscenario's uit de training

(klik op het plaatje): 


NB: Deze demoversie bestaat uit één van de in totaal zes oefenscenario's van de gehele videotraining. Tijdens de video wordt gevraagd om keuzes te maken voor bepaalde oefeningen; in deze demoversie wordt telkens hetzelfde scenario ingestart, ook al kies je anders (je kunt dus alleen het oefenscenario doen van de assertieve medewerker die geen problemen heeft met een conflict).


De volledige training aan je leidinggevenden aanbieden? Dat kan al vanaf 1.950, ongeacht het aantal deelnemers. Info onderaan de pagina. (Voor Onderwijs gelden andere tarieven).
'Toen ik voor het eerst de interactieve videotraining zag was ik blij verrast,

dit had ik eerder moeten zien! De training is zowel leuk als leerzaam'.


Ingrid Benda - Adviseur Arbo, Veiligheid en Vitaliteit, De Haagse Hogeschool

Ziekteverzuim verlagen met Interactive Video Learning.

Niet alleen attractief voor de deelnemer, ook heel erg leerzaam. Deze interactieve videotraining is er voor leidinggevenden om hun vaardigheden in de communicatie met medewerkers in het verzuim aan te scherpen.


In de praktijk blijkt dat zowel de eerste ziekmelding als het persoonlijke gesprek na enige tijd afwezigheid geen gemakkelijke gesprekken zijn. Het goed inleven en invoelen is belangrijk om de medewerker weer aan de slag te krijgen, dan wel te houden. Echter, té invoelend kan schadelijk zijn voor de doelen van de organisatie. Leidinggevenden die zich bewust zijn van die balans en in gesprekken daarnaar handelen, houden het verzuim in de hand en verhogen de productiviteit van hun afdeling.


Deze training is gemaakt door Studio Interactive in samenwerking met de Hogeschool Utrecht en LTC, de Haagse Hogeschool en Zilveren Kruis.


Terugkoppeling in persoonlijke én een managementrapportage


Door te oefenen met de scenario's, de reacties van de acteurs en de feedback van de trainer werk je direct aan je persoonlijke ontwikkeling. En er is meer. Met het doorlopen van de video worden verschillende dingen gemeten. Zo wordt aan het begin van de training gevraagd om de eigen communicatiestijl op te geven (mensgericht/resultaatgericht/beide). Als de leidinggevende vervolgens aan de slag gaat met de verschillende oefenscenario's komt de wérkelijke stijl van communiceren naar boven (op basis van de gemaakte keuzes).


Voor de leidinggevende is het prettig om na de videotraining te zien wat de eigen persoonlijke resultaten zijn op de lijn van mens- versus resultaatgericht.


Voor de organisatie (bijvoorbeeld de HR-afdeling) is het interessant om te zien welke gesprekken het vaakst gespeeld worden. Daaraan zie je meteen aan welke typen training of praktijksituaties blijkbaar behoefte is. Hiermee is de training niet alleen een aanscherping van gespreksvaardigheden, maar ook een behoeftenpeiler voor de organisatie (derde pie chart).


Dashboard interactieve verzuimvideotraining

Productie en partners

Productie en beschikbaarstelling: Studio Interactive.

Content: LTC Zwolle.

Ontwikkelpartners: Hogeschool Utrecht en Zilveren Kruis Achmea.

Studio Interactive | Specialist in interactieve video en online interactiefilm

Move your audience!


© Copyright Studio Interactive 2017-2020

All Rights Reserved.

Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Ook deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op 'Prima' gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Prima