Hoe leer je medewerkers beter omgaan met werkdruk?
Interactieve videotraining, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aangevuld met praktische tips.
Eén op de zes werknemers krijgt burn-outklachten...
Volgens de jongste Arbeidsomstandigheden Enquête van TNO vindt 38% van de geënquêteerde werknemers dat ze een hoge werkdruk hebben en dat ruim 17% last heeft van burn-out klachten.
Uitval en (langdurig) verzuim liggen op de loer. In situaties dat de werkdruk niet vermindert, kan er een andere aanpak gekozen worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een hoge werkdruk niet altijd negatief is. Er is zelfs een positief verband met bevlogenheid.
Hoe dat zit, leer je in deze training.
Ontdek hoe je werkdruk de baas kunt worden en blijven. Tegenover de oorzaken van stress staan ook hulp- en energiebronnen die stress helpen voorkomen. Oplossingen voor een hoge werkdruk liggen binnen handbereik. Soms zijn ze zo 'obvious' dat je er makkelijk overheen kijkt en ze onbenut laat.
In deze training ga je dat veranderen. Je wordt je bewust van hulp- en energiebronnen en traint jezelf in het herkennen en aanwenden ervan. Gaandeweg de training bouw je een arsenaal van energiebronnen op dat je meteen al kunt inzetten. Je zult zien dat bijvoorbeeld iemand om hulp vragen of even de prioriteiten op een rij zetten daadwerkelijk je werkdrukbeleving veranderen.
We volgen Egbert, een docent aan een Hogeschool, langs verschillende (werk)situaties
waarin de druk toeneemt. Per situatie wordt je gevraagd wat te doen, waarbij de keuzemogelijkheden volledig bestaan uit hulp- en energiebronnen. In telkens verschillende situaties, leer je spelenderwijs een nieuw gedragspatroon aan.
Werkdrukbeleving veranderen met film?
24/7 vanaf elk gewenst device. Zonder ingeroosterd te hoeven worden. Leuk, leerzaam en makkelijk!
Deze video learning is een digitaal, online instrument. Het maakt medewerkers bewust van de andere kant van werkdruk en leert ze er positief mee omgaan. De eLearning is zelfstandig te doen, maar kan ook als groep gedaan worden, bijvoorbeeld onder begeleiding van een expert. Wat nieuw is, is dat de kijker zelf keuzes maakt binnen de video. Hierdoor zijn de betrokkenheid en het leerfeffect vele malen groter.
Onderwerpen die in de videotraining aan bod komen:
Gemiddelde kijktijd: 20 - 30 minuten.
Implementatie makkelijker dan gedacht
De techniek die we binnen Studio Interactive gebruiken laat zich heel gemakkelijk implementeren. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een webpagina waar je medewerker de video kan bekijken. Dat is alles. Kies je ervoor om de Video Learning organisatiebreed in te zetten, dan kies je zelf de plaats waar je de video wilt plaatsen. Meestal is dit op een interne webpagina of portal. Wij sturen een embedcode die je op de pagina plaatst en zorgen voor een afgeschermde toegang tot de gebruiksstatistieken. En het werkt altijd. Geen omkijken naar onderhoud, beheer of bug fixing. Dat doen wij voor je.
De videotrainingen zijn beschikbaar vanaf 1750 euro, voor bedrijven tot 250 medewerkers.
Bekijk de functie en prijzen via de knop hieronder.
Productie en partners
Productie en beschikbaarstelling: Studio Interactive.
Content: Hogeschool Utrecht, Triple I en Vitalmindz.
Ontwikkelpartners: Hogeschool Utrecht, Aeres Hogeschool en Zilveren Kruis.
Move your Audience!
© Copyright Studio Interactive 2019
All Rights Reserved.
Disclaimer: aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.